Coaching

Coaching is afgeleid van het Franse woord coche dat koets betekent. Een koets brengt je van A naar B. Een reis met verschillende tussenstops die je brengt naar jouw eindbestemming.

Een coachgesprek kun je vergelijken met je persoonlijke reis. Je stapt op en de koetsier – de coach – brengt je in samenspraak naar jouw eindbestemming. De tussenstops kun je vergelijken met stil te staan bij jouw probleem en de mogelijke oplossingen.

JP icon grey small

Het coachinggesprek

Ik werk volgens een bepaald stramien. Dat stramien bestaat uit een zestal hoofdvragen (tussenstops) waar wij bij stil blijven staan. Gevoelens, gedachten en gedragingen krijgen volop aandacht. Na een aantal intensieve gesprekken maken we samen een balans op.

Afhankelijk van de situaties die ontstaan maak ik gebruik van tools om onderwerpen die jij aankaart meer zichtbaar te maken. Daarbij kun je o.a. denken aan het invullen van een “klachtenmeetlat” of het “inkleuren” van lichamelijke klachten op een “symptomentekening”.

Daarnaast zijn er nog allerlei vragenlijsten, schema’s en modellen die gebruikt kunnen worden om een bepaald thema nog meer inzichtelijk te maken.

Voorlichting

Tijdens de coachinggesprekken laat ik je aan de hand van een presentatie zien wat er nu precies in je lichaam gebeurt bij stress of een burn-out. Welke hersengebieden zijn daarbij betrokken. Wat doet adrenaline en cortisol met je lichaam. Ook kan ik jouw stress een beetje zichtbaar maken met behulp van een biodot. Deze meet de temperatuur van de hand en geeft deze weer met een bepaalde kleur. De kleur geeft de mate van gespannenheid aan.

Stress verminderen

Naast gezonde voeding (zo min mogelijk suikers) en voldoende beweging (doorbloeding van de spieren)  zijn daar de rust en herstelmomenten. Bij dit laatste is een goede nachtrust heel belangrijk.

Tijdens de eerste diepe slaap ontspannen onze spieren, daalt de bloeddruk en wordt de ademhaling langzamer. Het is een fase van herstel en spierweefselopbouw.

Het beoefenen van bepaalde ademhalingstechnieken kunnen eveneens bijdragen tot herstel.

Wil jij een

coach?

Tarieven

  • Intake Gratis
  • 4 consulten €300
  • 6 consulten €450

(een consult duurt een uur)

Je kunt de afspraak tot 24 uur van tevoren kosteloos verzetten.