Voor wie

Naast de doelgroep senioren (geboren na 1945) zijn daar de veertigplussers. Een druk leven waarin moeten te vaak op de agenda staat. Niet geheel verwonderlijk dat “je gestresst voelen” de kop op steekt.

JP icon grey small

Wat is stress

Stress is persoonsgebonden. De mate waarin iemand zich “gestrest voelt” verschilt van persoon tot persoon. Stress is aan de orde wanneer ons brein een “bedreiging” signaleert en waarop het lichaam nagenoeg reflexmatig reageert. Daarbij kun je denken aan een verhoogde hartslag, een snellere ademhaling en spieren die zich aanspannen om te vluchten.

Aanhoudende stress

Bij aanhoudende stress vertoont het lichaam zowel lichamelijke- als psychische klachten. Wellicht ga je naar je huisarts en bespreek je daar in eerste instantie jouw klachten. Als de huisarts de diagnose “stress” vaststelt dan komt de vraag: hoe nu verderEen coaching traject binnen mijn praktijk biedt uitkomst.

Ons oeroude stresssysteem

Ons stresssysteem is reeds miljarden jaren oud. Vanaf de geboorte beschikt elk mens over een stresssysteem. Dat systeem reageert automatisch op een “bedreiging”. Maar de fysieke bedreiging in de oertijd is nu vervangen door hedendaagse sociaal-maatschappelijke bedreigingen.

Daar komt bij dat er tegenwoordig een groot beroep gedaan wordt op onze ratio, ons brein. We zijn daardoor minder gevoelig geworden voor onze lichamelijke signalen op een bedreiging. We kunnen het negeren of zelfs onderdrukken onder de gedachte: geen tijd. Met alle consequenties van dien op termijn.

Vrijblijvend

Kennismaken?

Sociaal-maatschappelijke bedreigingen

Een paar voorbeelden geven je een eerste indruk.

Wil je graag

Een gesprek?

Ik ben elke woensdagmorgen van
8.30 tot 12.30 uur aanwezig in mijn praktijkruimte.

Bezoekadres

De Nieuwe Lente
Raadhuisstraat 56 a
2101 HH Heemstede

Panta Rhei - Alles in beweging